Благотворителното щафетно бягане за фирми на Идънред България Edenred RUN 2024 събра 29 500 лв. в подкрепа на детските отделения в УМБАЛ-Бургас.

В бягането взеха участие 50 фирми – клиенти и партньори на Идънред България, които сформираха рекордните досега 110 отбора, с повече от 500 участници и публика, която подкрепяше отборите.  Събитието се проведе на 20 юни от 19:00 часа в Борисовата градина, гр. София. Всеки един от отборите се състоеше от четирима души, като всеки от участниците бяга два пъти по 1.5 км. За първи път тази година, непосредствено преди главното събитие се проведе и специално бягане за деца на възраст между 4 – 11 г.

И тази година Идънред България отпразнува своя Idealday с организирането на Edenred RUN 2024, което е 5то поредно издание на бягането.

Всяка година групата на Edenred празнува своя Idealday, като избира каузи и проекти със социална насоченост, които да подкрепи. В този ден всички служители на групата по света се обединяват около различни общественополезни каузи в подкрепа на местните общности.

Екипът на Идънред България, заедно със своите клиенти, партньори и служители успя да събере рекордната сума от 29 500 лв. в подкрепа на кампанията.

С цялата събрана сума от тазгодишната кампания ще бъде закупена специализирана медицинска апаратура за Педиатричните отделения в УМБАЛ-Бургас, осигуряващи денонощна медицинска помощ на лица под 18 г. възраст. Болницата е единствената на територията на община Бургас, която разполага със специалисти по детска кардиология и детска ендокринология.

Организацията на събитието, както и изборът на самата кауза, са в партньорство с 5КМ RUN. Със своето щафетно бягане за фирми - Edenred RUN 2024 - Идънред България за поредна година се включи в благотворителната кампания на 5KM RUN, “Дари времето си на 5kmrun 2024”, която събра обща сума в размер на около 47 000 лв. за каузата.

"Вярваме, че е от съществено значение да помагаме на местните общности и се стремим да присъединим възможно най-много от нашите клиенти и партньори към ежегодното ни благотворително бягане за фирми Edenred Run. Събитието изразява стремежа ни заедно да подкрепяме социално значими каузи и да оказваме позитивно въздействие върху живота на хората." сподели Meди Бенбугера, главен изпълнителен директор на Идънред България.

За Идънред България:

Идънред България е водещ оператор на ваучери за храна и подаръчни решения. Вече 20 г. компанията улеснява ежедневието и подобрява благосъстоянието на служителите в България. Мисията на Идънред  е да създава и доставя лесни за употреба решения, които правят живота на служителите по-лесен и подобряват ефикасността на организациите. Над 300 000 служители и над 4 000 корпоративни клиенти в момента използват услугите на Идънред в България, като над 12 000 търговски обекти в цялата страна приемат ваучерите и картите, издадени от Идънред.

Компанията е част от световния лидер в предплатените корпоративни решения Edenred, оперираща в 45 държави по света.